Kirándulás Életmód

Itt a tavasz

Mindenki számára ismerős, amikor a tavaszi melegedés sorra csalogatja elő a növények virágait, fák rügyeit. Ilyenkor azok is szívesen húznak bakancsot és indulnak kisebb kirándulásokra, akik egyébként az év során ritkán teszik ezt. És persze vannak olyanok is, akik már alig várták ezt az időszakot, számukra végre elkezdődik a sok szép, előkészített túratervet tartalmazó szezon.

polenta

polenta Életmód

A régi-új kedvenc: polenta

Ez az aranysárga, krémesen lágy finomság lehet egy laktató reggeli, egy pompás ebéd vagy egy nagyszerű vacsora, kínálhatjuk köretként vagy főfogásként, és készíthetjük sós vagy akár édes változatban. Bárhogy is döntünk, az biztos, hogy minden esetben egészséges, gluténmentes és pénztárcabarát ételt varázsolhatunk az asztalra, így a polenta könnyen lehet a böjti időszak sztárja is.

Adventi naptár

Életmód

Online adventi naptár 2023

Idén immár negyedik éve, hogy a Vasutas Magazin (2023 októberétől MÁV-VOLÁN magazin) szerkesztősége online adventi naptárral kedveskedik minden vasútrajongónak, legyen az munkatárs vagy vasútbarát. 24 napon át minden egyes nap újabb ablak nyitható meg a virtuális naptárban.

pékáru

sütés Életmód

Ha az ünnepek alatt nem szeretnénk a sütéssel bajlódni, van megoldás!

Papp Krisztina néhány éve szabadidejében kezdett el különböző péksüteményeket sütögetni. Első körben családja és a szomszédai részére készítette a finomságokat, majd egyre bővült a rajongók köre. Sokak nagy örömére, idén már lehetőség van rendelések leadásra, az alábbi táblázatban szereplő pékáruk esetében. Most az ünnepek előtt nagy segítség lehet, hogy a sütésre fordított idő egy részét ily módon megspórolhatjuk.  

ii

Életmód

Varázslatos karácsonyi fogások – „fillérekből”

Év végén mindenkinek rengeteg kiadása van – ajándékok, dekoráció, ünnepi ebédek és vacsorák. Nem mindegy tehát, hogy ilyenkor mire, mennyit költünk. Ha azonban ügyesen tervezünk, a karácsonyi ételek egyszerre lehetnek különlegesek és pénztárcabarátok

tanulás

tanulás Életmód

TANULÁS MUNKA MELLETT

A modern élet nyüzsgő forgatagában, ahol az idő drága kincs, a felsőoktatási tanulmányok folytatása egy igényes, teljes munkaidős  állás mellett leküzdhetetlen kihívásnak tűnhet.

tippek

tippek Életmód

Tippek saját készítésű ajándékokhoz

Hihetetlen reklámok, soha nem látott akciók, fénylő kirakatok és árutól roskadozó polcok. A kereskedők szinte élet-halál harcot vívnak a vásárlók kegyeiért egész évben, de decemberben mindez csak tovább fokozódik. Néha úgy tűnik, mintha a fogyasztói társadalom veszni hagyná a valódi értéket és csak vásárol, és vásárol…

Élelmiszerpazarlás

Életmód

Ne pazaroljuk az élelmiszert!

Október 16. az Élelmezés világnapja.

szőlő

szőlő Életmód

Édes szőlő, aromás bor!

Ha azt mondjuk aszú, mindenki Tokajra gondol. A település neve összeforrt a világhírű borfajtával, köszönhetően a helyi  szőlőültetvényeknek, a mikroklímának, talajnak, domborzati viszonynak és a speciális borkészítési eljárásnak, egyszóval a terroirnak. Az aszún kívül több más, kevésbé ismert borrégió is büszkélkedhet saját, csak ott készülő különlegességgel. Mutatjuk, hol, mit érdemes megkóstolni.