Géptér

#40 Itt a GÉPTÉR legújabb adása

gepter_0.png

A negyvenedik adás tiszteletére a 150 éves miskolci fűtőház munkatársai voltak a műsor vendégei.

A múlt felidézése mellett az adásban szóba kerül a jövő és a jelen is. Megtudhatjuk, hogy egy fordítókorong átépítése, hogyan történt és mennyi idő alatt zajlott le a múlt század elején. 

A műsor vendégei: Ivancsó László, a MÁV-START miskolci Járműbiztosítási Igazgatóságának Igazgatója, Tanda Bertalan, a miskolci JBI műszaki támogatás koordinátora és Oláh András nyugdíjas infrastruktúra koordinátor, volt vezetőmérnök.

Hallgass be a Géptérbe! 

Audio file
Lejátszások
0

#39 Itt a GÉPTÉR legújabb adása

gepter_0.png

Az év első felében egy fontos születésnaptól volt hangos a sajtó: 10. évfordulóját ünnepelte a MÁVDIREKT, a MÁV-START telefonos ügyfélszolgálata, melynél az elmúlt időszakban több fontos fejlesztés is történt, a legnagyobb változás pedig az, hogy májustól a Volán buszokkal kapcsolatban is a MÁVDIREKT nyújtja a tájékoztatást utasaink felé. A GÉPTÉR 39. adásának vendége Muhari Aliz ügyfélszolgálati koordinátor kollégánk, aki közvetlenül látja a telefonoknál ülő munkatársakat, és azt, hogy egy ilyen változás pontosan mit jelent a munkájukban. Az adásból továbbá az is kiderül, hogy hol ül és hogyan tanul Elvira, valamint az is, hogy az utasok aranyköpései nem szállnak el az éterbe. 

Hallgass be a Géptérbe!

Audio file
Lejátszások
0

#38 Itt a GÉPTÉR legújabb adása

gepter_0.png

A Géptér 38. adása egy tavaly tavasszal elkezdett sorozat következő része, melyben olyan kollégákat mutatunk be, akik azon túl, hogy a vasúttársaságnál dolgoznak, valamilyen különleges hobbival rendelkeznek. Györfi Ágnes, a MÁVDIREKT ügyfélszolgálati szakértője Szolnokról egy igen különleges sportról, a női súlyemelés világáról beszél saját élményein keresztül. Jeremcsuk Csaba, nemzetközi vezető jegyvizsgáló Mátészalkáról érkezett a stúdióba, és arról mesél, hogy milyen véletlenek sorozata indította el őt a borászkodás útján, és mit is jelent az agrártörténész címke, amit egy Kossuth rádió-béli riportban kapott.

Hallgassatok be a GÉPTÉRBE!

 

Audio file
Lejátszások
0

#37 Itt a GÉPTÉR legújabb adása

Géptér

A GÉPTÉR 37. adásában a közelgő anyák napja előtt tisztelegve annak jártak utána a műsor készítői, hogy a Vasúttársaság hogyan támogatja a szülővé váló munkatársait. Hasznos és praktikus szabályokon túl saját megéléseikről is mesélnek az adás vendégei: dr. Ábrahám Gabriella Nikoletta, a MÁV-SZK Közbeszerzési koordinátora, Dr. Pálfy Anna, a MÁV-START jogtanácsosa és a GYED-et, GYES-t is megjárt Gál Zoltán András, aki a MÁV-START budapesti TSZVI-nél mozdonyvezető kollégánk. Akár készül valaki a szülői szerepre, akár most éli ennek az izgalmas időszaknak a mindennapjait, érdemes belehallgatnia a GÉPTÉRBE! 

Audio file
Lejátszások
0

#36 Itt a GÉPTÉR legújabb adása

Géptér logó

Karrierutak a vasúttársaságnál

A GÉPTÉR 36. adása vasutas pályafutásokat, karrierutakat mutat be. Mindannyian tudjuk, hogy a vasúttársaságnál nagyon sokféle szakterületen lehet elhelyezkedni. Egy fiatal kolléga, ha elkezdi a cégcsoportnál a pályafutását, és vállalja a különböző képzések, tanfolyamok elvégzését, szerteágazó lehetősége lesz akár a ranglétrán, akár szakmai területen belül vagy területek között mozogni, munkakört, feladatot változtatni, színesíteni.

A podcast három vendégének pályafutása azt mutatja be, hogy a gyakorlatban hogyan valósul meg mindez. Akik a pályafutásukról mesélnek: Kátai Katalin jegyvizsgáló személyzet szakértő a MÁV-START Miskolc TSZVI-ből, Pap Csaba technológiai vezető a MÁV-START Budapest TSZVI-ből, Kocsis Tibor, a MÁV Biztosítóberendezési főnökségvezetője, a Biztosítóberendezési Főnökség Budapest Nyugati telephelyen.

Hallgass be a GÉPTÉRBE!

Audio file
Lejátszások
71

#35 Itt a GÉPTÉR legújabb adása

Géptér logó

Művészetterápia a hétköznapokban

Az e heti podcast a mentál rovat része, a műsor vendégei a művészetterápiás célú felhasználásáról beszélnek. Szó esik arról, hogyan fedezték fel a művészet segítő hatását a terápiákban, illetve arról is, hogy miért lehet érdemes bárkinek kipróbálni ezt a módszertant.

A beszélgetésben részt vesz Pataki Ágnes, a MÁV Budapesti Pályafenntartási Igazgatóságának technikus gyakornoka, művészetterápiás szakember, valamint Kabai Zoltán, a MÁV-START belső trénere, aki az irodalomterápia minitréningek és a saját költői tapasztalatát osztotta meg.

Audio file
Lejátszások
38

#34 Itt a GÉPTÉR legújabb adása

Géptér logó

Mit csinál a Megfelelés Támogatás Igazgatóság?

Alig van már olyan munkavállaló a vasútnál, aki ne hallotta volna valaha a GDPR betűszót. A podcast mai adásának készítői a téma legavatottabb szakértőjét, Dr. Certicky Máriot, a MÁV-START Megfelelés támogatás vezetőjét, adatvédelmi tisztviselőjét kérdezték, a fiatal, de annál összetettebb terület kihívásairól, tapasztalatairól.

Az adásból kiderül, hogyan hozható össze százmilliós tartozás a világ másik felén a tudtunk nélkül, valamint az is, hogyan változott az adatvédelem hatására a fotózás világa.

Audio file
Lejátszások
68

#33 Itt a GÉPTÉR legújabb adása

Géptér logó

Nőnapi adás női vezetőinkkel

Az ENSZ hivatalosan 1977-ben nyilvánította március 8-át a Nőjogi és Nemzetközi Béke napjának. A korai évek után a nők egyenjogúságára, a nők politikai és gazdasági életben betöltött szerepére helyeződött a hangsúly. A nők és a lányok képviselik a világ lakosságának felét, azonban még a fejlett világban is alulreprezentáltak a döntéshozatali folyamatokban. A nemek közötti egyenlőség amellett, hogy alapvető emberi jog, nélkülözhetetlen a békés társadalmak és a fenntartható fejlődés eléréséhez is. Az is bizonyos, hogy a nők helyzetének előmozdítása ösztönzi a termelékenységet és a gazdasági növekedést.

A podcast adásának vendége Feketéné Vigóczki Mónika Működésfelügyelet vezető és  Morvai Judit, szolgáltatásfelügyelet vezető.

Audio file
Lejátszások
86

#32 Itt a GÉPTÉR legújabb adása

Géptér logó

A FIP lehetőségei, szakmai és felhasználói szemmel

Bár még csak február van, az előrelátóbbak már elkezdtek gondolkodni a nyári programokon, a tavaszi és vagy nyári szabadságokon. A szerkesztőség olyan vendégeket hívott meg a stúdióba, akik segíteni tudnak nekünk ebben a tervezős időszakban. Az adás vendége volt Jándi Péterné, a MÁV-START Zrt. menetkedvezményi koordinátora és Balog Imre, a MÁV Zrt. logisztikai szakértője, az Explorer Klub vezetője. A műsorban szó lesz arról, hogy a vasúttársaság munkatársaként milyen lehetőségeket, milyen kedvezményeket érdemes figyelembe venni. De kiderül az is, hogy a legbátrabbak akár Észak-Koreában is kedvezményt kaphatnak.

Hallgass be a Géptérbe!

Audio file
Lejátszások
166

#31 Itt a GÉPTÉR legújabb adása

Géptér logó

A Géptér e heti adása különleges, a műsorkészítők először látják vendégül a stúdiónak helyt adó Baross Gábor Oktatási Központ vezetőjét, Dobás Lászlót. A műsor másik vendége Fodorné Burján Andrea, a MÁV-START Zrt képzés és szervezetfejlesztés vezetője. Kiderül, hogyan épül fel a BGOK szervezete, milyen kihívásokkal kell szembenéznie, hogyan kapcsolódik a két szervezet egymáshoz, illetve mit jelent számukra és a szervezetek számára a digitális átállás. 

Hallgass be a Géptérbe!


A Géptér adásai már regisztráció nélkül érhetőek el a Vasutas Magazin oldalán!

Audio file
Lejátszások
151