utazáskülföld Utazási tippek

Idén nyáron is közlekedik az Adria InterCity

A népszerű éjszakai tengerparti járat ebben a szezonban június 18. és szeptember 30. között közlekedik Budapest és Split között.

Kép

vasúti közlekedéskülföld Utazási tippek

Utazás az ICE Sprinteren

Meglehetősen vonzóvá teszik az utazást azok a járatok is Németországban, amelyek kevés helyen, vagy egyáltalán nem állnak meg két nagyváros között.

Karnevál Rijeka

MÁV-STARTkülföld Utazási tippek

Rijeka Karnevál Expressz

Idén első alkalommal közvetlen járatot indítunk a fesztiválra Rijeka Karnevál Expressz néven. A szerelvény éjszakai vonatként, háló- és fekvőhelyes kocsikkal közlekedik. A menetdíj oda- és visszaúton a reggelit is magában foglalja. A vonat 2024. február 10-én 22 órakor indul Budapestről és másnap reggel 9-re ér Rijekába, ahonnan 11-én este 21-kor indul vissza Magyarországra.

Kép

utazáskülföld Utazási tippek

Zarándokvonatok indulnak a Csíksomlyói búcsúba

Idén is elindul a Boldogasszony és a Misszió zarándokvonat a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START közös szervezésében a csíksomlyói pünkösdi búcsúba.

4

belföld Utazási tippek

Startolj (kék) vonattal a Kéktúrára!

A MÁV-START és a kéktúrákat 60 éve koordináló Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) stratégiai megállapodásának köszönhetően a tavaszi szünet kezdetétől a Nyugati, Keleti és Déli pályaudvarokról induló InterCity vonatokon elérhető lesz a legendás túramozgalmakat népszerűsítő Kéktúra kiadvány.

Illusztráció

Túrázásbelföld Utazási tippek

Instant túrák bárhol, bármikor

Szereted a kihívásokat? Kimozdulnál a szabadba? Szívesen megmérettetnéd magad egy teljesítménytúrán? De: nem szereted a tömeget, frusztrál, ha lehagynak mások, pont nem jó az időpont… Itt most nincs se de, se kifogás.

Szenna

utazásbelföld Utazási tippek

Híres magyar Skanzenek

Eljött az április, a nagy kirándulások ideje. Fedezzük fel Magyarország szabadtéri falumúzeumait, melyek ilyenkor mutatják legszebb arcukat!

989

mátrabelföld Utazási tippek

Kedvezőbb, egyszerűbb a túratervezés

A tavaszi napsütés egyre többeket csábít a természetbe, legyen szó akár gyalog-, akár kerékpártúráról vagy családi kirándulásról.

Illusztráció

Mátra napijegybelföld Utazási tippek

Új napijegy a Mátrába kirándulóknak

A belföldi turizmus támogatása érdekében az elmúlt években több integrált, szezonális jegyet vezettünk be, ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően egyre több magyarországi régió megközelítése vált olcsóbbá és egyszerűbbé.