Munkatársunk Rólunk

Jól megfér egymás mellett két szenvedély

Nagy Gábor rendelkező forgalmi szolgálattevő 45 éve dolgozik a MÁV-nál, a vasút mellett a másik nagy szenvedélye a horgászat.

ouzt

Munkatársunkduális képzésSzéchenyi István Egyetem Munkatársaink

„Egy szerelvény láttán az átélt élmények jutnak az eszembe”

Talán nehéz elhinni, de kollégáink között már a 2000 után született ifjoncok is szép számmal képviseltetik magukat

A család

Munkatársunk

Egy család a mozdony füstjében

A szentesi Fábján családban egymást érik a mozdonyvezetők és a jegyvizsgálók. Most őket mutatjuk be.

Rácz Mihály és felesége, Bánáti Andrea

Munkatársunkszentlászlóvasúttörténetikiállításgyűjtő Munkatársaink

„Múltunk nélkül nincsen jövőnk”

A 67-es út szomszédságában, a végtelen zöld zselici dombok ölén fekszik egy apró település, az alig 700 lakost számláló Szentlászló. A környék, reményeink szerint, nem csak a zenélő útnak, vagy a Zselici Csillagparknak köszönheti majd hírnevét, hanem vasútállomásának is, amelynek több különlegessége is akad. A legjelentősebb talán az, hogy itt nincsenek vonatok, sőt, még vágányok sem!

AGKB

interjúMunkatársunkanya fiaMÁV-START Munkatársaink

„Csak szabadon választhatsz jól”

Ha valaki már 15 éves korában úgy dönt, hogy a kezébe veszi az irányítást és úgy él, úgy cselekszik, ahogyan igazán szeretne, az mindenképpen kulcsa lehet egy jó és önazonos életnek. Andok Gellért, a győri „Bercsényi” iskola vasútszakos tanulója éppen így tett.

wp

MunkatársunkSegítségpályamentesítés Hírvonal

Kollégánk másodszor segített

2020. március 6-án Mernye és Tab állomások között a pályára dőlt egy fa, amelyet Weisz Péter térközőr és fia eltávolítottak. Az idei évben a történelem megismételte önmagát, újabb fa dőlt ki, a helyzetet ismét Weisz Péter és fia oldotta meg.

jgy

MunkatársunkoktatószakoktatóMÁVnyugdíjas Munkatársaink

„Amíg a tanítványok szeretetét érzem, addig a pályán maradok”

Ötven éve vasutas vagy ötven éve tanár? Mint kiderült, Józsa Gyula életében a kettő elválaszthatatlan egymástól. Az elmúlt öt évtized kihívásairól, sikereiről és buktatóiról Benke Máté kérdezte nyugalmazott kollégánkat.

CD

MunkatársunkCzimbalek DávidMÁV-STARTgyűjteményvasúti képeslap Munkatársaink

Darabok a múltból

Ha egy átlagos munkahelyre gondolok, nem vennék rá mérget, hogy az ott dolgozók gyűjtenek bármit is, ami a munkájukkal kapcsolatos. Abban viszont biztos vagyok, hogy a vasutasoknál ez nincs így. Itt sokan gyűjtenek sokféle vasúti ereklyét, amelyre lehetőséget ad a 152 éves múlt, és magyarázatot a sokszínűség, amellyel a vállalat szolgálni tud.

Hajni

MÁV-STARTkitüntetésMunkatársunk Munkatársaink

„A kollégáink a leghitelesebb nagyköveteink”

Az idei évben Gőcziné Czeglédy Hajnalka volt az egyik, aki átvehette az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) „Női Erő” díját. A nyertesek azok közül kerültek ki, akik a „Női Erő – Stabil alap nőknek Vas megye déli és keleti részén” program 3 éve alatt a legsegítőkészebb céges partnerek voltak.