Nyári vasúti kedvezmények fiataloknak, gyerekeknek

Nyár Szabadidő

2022.06.29 11:36
szerző: MÁV KIG

Végre itt a nyár, fesztiválok, nyaralások színesítik a napokat. A gyerekek és a fiatalok számos kedvezményes utazásban részesülhetnek, ha vonatra szállnak. Ajánljuk ismerőseinknek ezeket a lehetőségeket, hogy már fiatalon megszeressék a közösségi közlekedést. Cikkünkben három lehetőséget mutatunk be.

Vasúti kedvezményt ér a kitűnő bizonyítvány

A MÁV-START és a GYSEV is csatlakozott a Fővárosi Nagycirkusz akciójához, melyben a kitűnő bizonyítványú diákok cirkuszi belépőt kapnak. A vasúttársaságok 2022. június 29. és szeptember 18. között egyszeri 90 százalékos menettérti kedvezményt biztosítanak a Klebersberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) által kiadott kupon felmutatásával egy diák, és egyszeri 50 százalékos menettérti kedvezményt egy felnőtt kísérő részére egy cirkuszi előadásra utazáshoz. A kedvezményes menetjegy kiindulási állomása bármely belföldi állomás, célállomása bármely budapesti állomás lehet. A kedvezmény kizárólag belföldi forgalomban, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. A kedvezményes árú menetjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes teljesárú menetjegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy a kedvezmény a kupont felmutató által meghatározott előadás napját megelőző naptól az előadás napját követő nap éjfélig vehető igénybe. Visszautazás alkalmával a kiadott kedvezményes árú menetjeggyel utazó utasnak fel kell mutatnia a Fővárosi Nagycirkusz információs pultjánál lebélyegzett menetjegyet. A kitűnő tanulók ajándék cirkuszi belépésével kapcsolatos részletek elérhetőek a Fővárosi Nagycirkusz oldalán.

Díjmentes hazautazás a 15. Győrkőcfesztiválról

A MÁV-START és a GYSEV díjmentes hazautazást biztosít Győrből a július 1-3-ig tartó 15. Győrkőcfesztiválon részt vevő gyerekeknek. A 14 év alatti gyerkőcöknek Győr állomásról a visszaút ingyenes, amennyiben odaútra megváltották a vasúti menetjegyet és érvényes karszalagjuk van a rendezvényen való részvételről, és azokat be tudják mutatni. Győrből, az ingyenes visszautazáshoz fontos, hogy a rendezvényen karszalagot kell kérni, a hazautazást pedig legkésőbb 2022. július 4-én éjfélig be kell fejezni, a díjmentes hazaút csak a karszalag és a gyermek odaúti menetjegyének együttes felmutatásával lehetséges A szülők, kísérők a nekik járó kedvezménnyel (pl. családi, nagycsaládos vagy nyugdíjas kedvezménnyel) utazhatnak. A kedvezmény csak másodosztályú utazásra használható fel. Bővebb információ a rendezvényről: www.gyorkoc.hu

Vonattal vagy Volánbusz-járattal a Balaton Soundra és a Balaton körül

Június 29. és július 2. között tartják a népszerű Balaton Sound fesztivált, melynek résztvevői számára vállalatcsoportunk kedvezményekkel könnyíti az utazást vonattal és busszal egyaránt a Balaton partja körül. A Balaton Sound TravelPass hetijegy június 27. és 30. között váltható, és június 27-től július 3-ig érvényes a Balaton mindkét partján minden vonatra, illetve a balatoni települések között járó Volánbusz-járatokra. A bérlettel nem csak a tó körül lehet könnyen utazni, de a szállás és a fesztivál helyszíne között is kényelmesen lehet ingázni. A Balaton Sound TravelPass hetijeggyel az utasok hét napon át korlátlanul utazhatnak a Balaton partja mentén, a balatoni települések között, akár vonattal, akár a Volánbusz helyközi járataival. Ezzel a jeggyel az érvényességi időszakon belül nem csak Zamárdi környékén, hanem akár a teljes déli vagy északi parton is igénybe lehet venni a menetrend szerinti vasúti és buszos helyközi közszolgáltatásokat. A hetijegy érvényessége 7 nap, a kezdő nap június 27., és azt legkésőbb június 30-ig lehet megváltani. A Balaton Sound TravelPass így a fesztivál előtti vagy utáni napon is használható. A Balaton Sound TravelPass felhasználási területét egy térképen is meg lehet tekinteni. A hetijegy - a sötétkékkel kiemelt – Székesfehérvár-Balatonszentgyörgy-Keszthely, a Székesfehérvár-Tapolca és a Keszthely-Tapolca-Sümeg vasútvonalon, valamint a – sárga területen belüli – Balaton körüli települések között a Volánbusz helyközi járatain is érvényes. A Balaton Sound TravelPass a felhasználási területen minden vonaton érvényes – beleértve az éjszaka óránként közlekedő Bagolyvonatokat is.

Image
A Travelpass térkép