Sikeres versenyzés a V. Miskolc-Kassa Ultramaratonon

Sport

2023.04.26 11:35
szerző:

A szlovák-magyar vasutas sportnapok korábbi hagyományait folytatva, a Miskolci Pályavasúti Területi Igazgatóság csapata immár harmadik alkalommal szerepelt sikeresen a Miskolc-Kassa Ultramaratonon. Kollégáink 117,5 kilométeres távot teljesítettek.

 

„Hív a Vasút, fut a MÁV” néven vágott neki a miskolci tíz fős csapat április 21-én Labant Zoltán biztosítóberendezési szakértő vezetésével a 117,5 kilométeres versenytávnak. A csapat ismét lelkes amatőrökből állt össze, a pályavasút minden szakmáját lefedve, akik több, jó hangulatú közös edzéssel kovácsolódtak egységgé. A versenytávot 11 óra 38 perc alatt, a tavalyi időeredményen kicsit javítva, a középmezőnyben célba érve sikerült teljesíteni. Összesen 86 nevezés érkezett a versenyre, ebből a 10-es váltók száma 29 volt. A rendezvény szervezői és a résztvevő csapatok lelkesen fogadták a váltópontokra érkezőket, biztatták a versenyzőket, így a távot teljesítő kollégáink elfáradtak ugyan, de ismét jó érzéssel, nagyszerű élményekkel és új sportbarátokkal gazdagodhattak.

65656

Miskolc és Kassa példás összefogásának, illetve a 117,5 kilométeres útvonal során érintett szlovák és magyar települések nélkülözhetetlen közreműködésének köszönhetően valósult meg a verseny, amely egyben lehetőség a két város, illetve Kassa megye és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye nevezetességeinek bemutatására, népszerűsítésére. A verseny célja bekapcsolódni a „Visegrádi 4-ek” sportprogram-sorozatába, a magyar-szlovák határon átnyúló rendezvények sorának bővítésével, emellett ez a rendezvény lehetőséget biztosít amatőr és profi sportembereknek egyéni és váltó kategóriában egyaránt.

 

6