Horgászatra fel!

horgászat Sport

2024.03.13 14:32
szerző: Szerkesztőség

A tavasz közeledtével sok horgász türelmetlenül várja, hogy újra a vízparton tölthesse szabad perceit az úszókat és a kapásjelzőiket figyelve. Az újraébredő természet ilyenkor fantasztikus csodákat, változásokat produkál a vízpartokon is, illetve azok közvetlen környezetében.  A Vasutas Horgász Szakosztály és a MÁV Előre Horgászegyesület segítségével szeretnénk a horgászokon kívül a családtagokat és a barátokat is arra buzdítani, hogy ismerjék meg jobban ezt a természetközeli, csodálatos időtöltést, a horgászatot.

Vasutas Horgász Szakosztály

2012. március 27-én 12 lelkes sportbarát megalakította  a Vasutas Horgász Szakosztályt (VAHOSZ). Azóta több kollégánk is csatlakozott hozzánk, a létszámunk megsokszorozódott.

Céljaink: 

• a horgászat mint szabadidős és sporttevékenység  MÁV-VOLÁN-csoporton belüli népszerűsítése;

• horgásztapasztalatok és -praktikák átadása, illetve közös továbbfejlesztése;

• házi horgászversenyek és -tréningek (versenycsapat) szervezése;

• horgászkiállítások és rendezvények közös látogatása;

• kezdő horgásztagok részére „horgászsuli” szervezése;

• versenycsapatok összeállítása és felkészítése;

• potenciális szponzorok felkutatása és bevonása  a versenyek és tréningek támogatására

Kiemelet célunk, hogy a tapasztalt horgásztársak tudását minél  szélesebb körben megismertessük, illetve a kezdő vagy amatőr tagokat segítsük a sikeres horgászat elsajátításában, illetve  az ismereteiket továbbfejlesszük.

Az idei terveink között szerepel a házi versenyek és közös horgászatok szervezése, a házi bajnokságok eredményei alapján összeállított csapat(ok) vagy egyéni versenyző(k) taktikai és stratégiai  felkészítése, valamint a konkrét versenyek előtt a szakosztály által szervezett tréningek megszervezése. Fontos törekvésünk még a lelkes kezdő és amatőr tagok sikeres horgászatának segítése és fejlesztése, valamint a meglévő tudás és tapasztalat folyamatos átadása. Például különböző horgásztechnikák szerelékeinek készítés. (például: match, rakós, pergető), horogkötés, csali-, és etetőanyagok készítése (például: pellet, bojli), műcsali készítése. 

Az alábbi elérhetőségeken várjuk a lelkes érdeklődőket: Kondor Norbert  tel.: +36 30 768 0787, e-mail: kondor.norbert@mav.hu

Vasutas Horgász Szakosztály

MÁV Előre Horgászegyesület

Kedves Sporttársak, Barátaink!

Eljött a mi időnk, elő a felszerelésekkel! Hozzátok az unokákat, kezdő barátaitokat, hozzátartozóitokat is, segítve bevezetni őket ebbe a csodálatos természeti vízi világba! Tudjuk, hogy sok horgásztársunk már rég nem törődik az évszakok változásával és az év minden szakaszában kint ülnek valamelyik vízparti lehetőségen és az adott szabályok betartása mellett – dacolva az időjárás viszontagságaival – hódolnak szenvedélyüknek! De vannak, akik a régi időket felidézve a téli hónapokat a karbantartásra, leltárra, a hiányok pótlására használják fel, elmerengve ez elmúlt horgászkalandok emlékének tengerében. Reményeink szerint ezt az évet is úgy kezdtétek, hogy informálódtatok a megfelelő csatornákon a jegyváltás és a horgászkártya körüli változások, forgalmazói pontok, szövetségi irodák fogadó és nyitvatartási idő pontjaikról. Itt meg kell jegyeznem, hogy ezeken a helyeken nagy segítséget tudnak nyújtani az ott dolgozó kollégák, kolléganők. Köszönjük munkájukat!

Programjainkról

Idén is megtartjuk a már hagyománnyá vált gyermeknapi horgász- versenyt, majd a felnőtteknek is különböző családi versenyeket rendezünk a szövetségünk (FŐHESZ) Dunaharaszti  Kék-taván, ahol strand, szabadidős programok mellett tartjuk majd meg horgászviadalunkat. Emellett a tavalyi évhez hasonlóan idén is részt veszünk a MÁV-VOLÁN-csoport budapesti Juliális rendezvényén, ahol a gyermekek részére játékos vetélkedőket tartunk a horgászattal kapcsolatos tudnivalókról. Az év további progranmjai még szervezés alatt állnak.

Részletes információkat a Facebook-oldalunkon találhattok!

Vigyázzuk, őrizzük ezt a természettől kapott  csodálatos környezetet idén is!

                        

A MÁV Előre Horgászegyesület