ÉREZZE JÓL MAGÁT! - MINDENKIT VÁR A MÁV VSC

MÁV VSC Sport

2023.10.04 13:52
szerző:

A sport több mint testmozgás. Javítja a hangulatot, edzi a testet és az elmét, segít kezelni a konfliktushelyzeteket és gyorsítja a problémamegoldó képességet. A rendszeres mozgás jótékony hatásait még oldalakon át sorolhatnánk, ehelyett azonban inkább azt mutatjuk be, hol kezdhetünk neki újból. Mert mindenkinek van legalább egy kedvenc sportága, amit nem csak a tévében szeret nézni, és amire szívesen emlékszik vissza a diákévekből. Csak azóta túl sok lett az egyéb teendő, és nem igazán fér bele a naptárba…

Pedig „csupán” elhatározás és akarat kérdése az egész, utána már biztos, hogy idő is lesz rá. Lendületben a MÁV VSC 2023-ban felpezsdült az élet a patinás múltú MÁV Vasutas Sport Clubnál. Hetvenöt éves kora ellenére tele van lendülettel, újdonságokkal és ötletekkel – köszönhetően a lelkes vezetésnek és tagoknak. „Májusban új szakosztály alakult, így már a darts kedvelői is szervezett keretek között hódolhatnak szenvedélyüknek. A Női torna szakosztály nemcsak nevében újult meg és vált Torna szakosztállyá, ahol már természetesen a férfiakat is várják, hanem modern és népszerű mozgásformákkal, pl. Power Gym Fitness edzőtermi lehetőségekkel bővítette kínálatát.

Az egyesület emellett számos kedvezményt biztosít minden tagjának akár sportruházat vásárlása, akár Power Gym bérlet vásárlása esetén. A változásoknak meg is lett az eredménye, idén már több mint 100 fővel bővült a taglétszám” – számolt be a pozitív hírekről Nagy Andrea elnök.

Ha elég gyors vagy
Tollaslabdázni mindenki szeretett gyerekkorában, nem is érdemes abbahagyni felnőttkorban sem. A szakosztály edzésein mindig
megtelik a terem, ahol a játék élvezete mellett egykori profi játékosok is segítik a fejlődésed.

Két keréken minden nap
A Kerékpáros szakosztály a rendszeres túrák mellett évek óta támogatja a kerékpáros munkába járást is. A bringával érkező kollégák a székházban a mélygarázsban tárolhatják biciklijüket, valamint öltözőt és zuhanyzót is használhatnak, hogy tökéletesen induljon a nap. Lukács Gábor szakosztályvezető télen-nyáron így közlekedik, ma már el sem tudja képzelni, hogy ne két keréken érkezzen  az irodaházba. Természetesen rendszeresen részt vesznek a Bringás reggeli programon, ami mindig nagy siker, rengetegen szállnak
kerékpárra ezen a napon. A szakosztály új célokat is kitűzött, szeretnék elérni, hogy a székház előtt létesüljön egy MOL Bubi állomás.
Így például a vonattal ingázók is kényelmesen betekerhetnének a munkába úgy, hogy közben tehermentesíteni tudják a START reggeli járatait a kerékpárszállítás alól.

Nincs megállás!
A legrégebbi és egyben legnagyobb taglétszámmal rendelkező szakosztály a természetjáróké. Az éves rendezvénynaptárt böngészve (60-70 túra/év) hamar kiderül, hogy egyúttal ez a legaktívabb társaság is, ami azért is tiszteletre méltó, mert a tagok jelentős többsége nyugdíjas. Teljesítményükön, lelkesedésükön és elhivatottságukon ez csöppet sem látszik, azonban Honvári Terézia örülne, ha fiatal túravezetők is csatlakoznának hozzájuk, hogy új útvonalakkal, programokkal a fiatalabbakat is közösségi kirándulásra csábítsák. A bel- és külföldi túrák mellett olyan különleges programokat is kínálnak, mint a Gyalogos Balaton Körtúra, amit Marosi Miklós néhai szakosztályvezető tervezett meg és dolgozott ki. A Kéktúrához hasonlóan (amit szintén a vasutas természetjáróknak köszönhet az ország) ez a kör is egy igazolófüzet segítségével teljesíthető.

Szimpla beszálló – dupla kiszálló
A köztudatban kocsmasportként tartják számon, pedig komoly szemkéz koordinációs sportról van szó, ráadásul számos technikára, pl. beállás, nyílfelvétel, kéztartás, légzés, dobás, oda kell figyelni – hívja fel a figyelmet Lajtos László, a frissen alakult Darts szakosztály vezetője. Bár az edzéseken nincs poháremelgetés, a hangulat itt is ugyanolyan  jó, mint egy szórakozóhelyen. A többtáblás teremben egyéni és páros játékra is van lehetőség, a jövőben pedig amatőr versenyeken is szeretnének elindulni. Ha a kocsmában már mindenkit legyőzött, vagy éppen fejlődni szeretne, itt a lehetőség. Jó játékot! Game on! 

MÁV-os Ultrák
A Futó szakosztály büszkesége az Ultrabalaton verseny, amit idén már két MÁV-os csapat, egy férfi és egy női is sikeresen teljesített. A lelkes tagok emellett több más ultra és maraton versenyen is indulnak, de ha csak hobbifutó, akkor is érdemes csatlakozni hozzájuk, hiszen a programok mellett a felkészülésben is tudnak segíteni mindenkinek.

Csatlakozzon még ma – megéri!
A tagdíj 2000 forint évente. Ez körülbelül négy gombóc fagyi ára, cserébe pedig egészséget, boldog pillanatokat és hatalmas kedvezményeket kaphatsz az egész családnak. Kedvezmények – A MÁV VSC tagok a székház melletti Power Gym korlátlan bérletét 19 900 forint helyett 14 900 forintértért vásárolhatják meg. Emellett a MÁVVOLÁN- csoport munkavállalói 15%-os, a szakosztályi tagok 25%-os kedvezményt kapnak a JOMA termékeiből, amelynek katalógusa megtalálható az egyesület weboldalán, de hamarosan egy workshop keretében a székházban is meg lehet majd nézni a minőségi sportruhákat.