Csoportszintű kispályás futballkupa a foci-Eb árnyékában

közösségi sport Sport

2024.06.19 14:09
szerző: Volánbusz Kommunikáció

Egy csodálatos, napsütéses szombaton, június 15-én, Miskolcon rendezték meg az idei keleti régiós kispályás labdarúgókupát, amelyen – a nyugati régiós rendezvényhez hasonlóan – immár nemcsak volánbuszos, hanem MÁV-os csapatok is rúgták a bőrt. A labdarúgó-Európa-bajnokság lázában égő játékosok mindent beleadtak, és bár az első magyar érintettségű Eb-mérkőzéshez hasonlóan itt sem hazai (azaz volánbuszos) győzelem született, az biztos, hogy lelkesedésben és játékszenvedélyben itt sem volt hiány!

Az immár csoportszintű keleti régiós kispályás focikupának idén a Miskolc Népkert Volán SE pályája adott otthont, ahol a 14 csapat a sorsolást követően három csoportban, összesen 26 mérkőzés során mérhette össze ügyességét egy műfüves és két füves pályán. A tíz MÁV-os és négy volánbuszos csapat részvételével lezajlott rendezvény megnyitóján Lipka Vilmos, a Volánbusz keleti járműfenntartási régiójának vezetője köszöntötte a csapatokat, sportszerű játékot és a szabályok betartását kérve minden résztvevőtől. 

Bár melegen tűzött a nap, az elmúlt napok-hetek heves esőzései után mindenki örült a jó időnek. Számos mérkőzés kiegyenlített erőviszonyok mellett zajlott, de olyan is előfordult, hogy az egyik MÁV-os csapat 12-szer talált be a másik kapujába. Az elődöntőkben és a döntőben már csaknem vérre menő harcot, paprikás hangulatot láthattunk. Nagy küzdelem árán végül két MÁV-os alakulat jutott be az országos döntőbe, Záhony és Füzesabony csapata. Remekül játszottak, megérdemelten jutottak tovább. A Volánbusz csapatai közül a Szabolcs Volán szerezte meg a legjobb helyezést, a 4. helyen végeztek. 

A végeredmény:

  1. MOSZ Záhony

  2. MÁV Füzesabony

  3. MÁV Csekdövár

  4. Szabolcs Volán

A csapatokat a mérkőzések után a jól megérdemelt babgulyás várta, és nem sokkal az eredményhirdetés után megkezdődött a magyar válogatott első mérkőzése is a labdarúgó Európa-bajnokságon. A meccset a focikupa jó néhány résztvevője azon melegében, a miskolci pálya büféjében izgulta végig. Azóta már tudjuk: Szoboszlai Dominikéknak sem sikerült a hazai győzelmet megszerezni. Szerencsére a tét nálunk nem olyan nagy, mint az Eb-meccseken: a célunk az, hogy kolléink jól érezzék magukat, és barátságos mérkőzéseken, kötetlenül ismerkedjenek egymással a cégcsoport dolgozói. Ami biztos: ez most is remekül sikerült. 

Gratulálunk a négy legjobbnak, és valamennyi résztvevőnek! Reméljük, hogy hosszú hagyományt alapoztunk meg az idei, csoportszintű régiós és országos futballkupával, és a jövőben egyre nagyobb népszerűségnek örvendhet kollégáink körében a megmérettetés. Várjuk majd a szurkolókat is!