Új napijegy a Mátrába kirándulóknak

Mátra napijegy belföld Utazási tippek

2023.04.03 10:30
szerző: MÁV KIG

A belföldi turizmus támogatása érdekében az elmúlt években több integrált, szezonális jegyet vezettünk be, ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően egyre több magyarországi régió megközelítése vált olcsóbbá és egyszerűbbé. Az új Mátra24 jegy a térségbe látogatóknak nyújt kedvező eljutási lehetőséget.

A tavasz beköszöntével egyre többen terveznek a hétvégékre kirándulásokat, ezek szervezésekor is érdemes kihasználni a közösségi közlekedés adta lehetőségeket. A MÁV-Volán-csoport új Mátra24 jegye a térségbe látogatóknak nyújt kedvező kombinált eljutási lehetőséget. A 24 óráig érvényes jeggyel korlátlanul utazhatunk Budapestről a Mátrába a MÁV-START és a térségen belül a Volánbusz járatain. Először az április 6-11. közötti tavaszi szünetben lehet az új jegytípussal utazni.

Az új Mátra24 jegyet április 5-től értékesítik, a 24 óráig érvényes jegy egész évben megvásárolható szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerinti napokra, iskolaszünetekben pedig minden napra, így először a teljes tavaszi szünet idejére, április 6-11. között. A jegy az érvénytartamon belül korlátlan utazást biztosít vonattal a Budapest-Keleti–Hatvan–Gyöngyös és a Hatvan–Pásztó–Nagybátony vonalszakaszokon, autóbuszon pedig a legtöbb mátrai viszonylaton a térségen belül. Gyöngyösön és Pásztón átszállási lehetőséget biztosítanak vonatról a Mátra irányába közlekedő autóbuszokra és fordítva is.

A térség közösségi közlekedésének fejlesztéséhez kapcsolódóan 2022 decemberében a MÁV-Volán-csoport több menetrendi módosítást is bevezetett. A Mátra InterRégióval új  óránkénti közvetlen vasúti összeköttetés jött létre Budapest és Gyöngyös között. Ezekhez a vonatokhoz igazodóan Gyöngyösön rendszeres buszos csatlakozást ad a Volánbusz a Mátra és Mátraalja felé, így a kedvelt hegyvidéki kirándulóközpontok elérését gyakrabban biztosítja a Budapestről vonattal érkező utasok számára is.

Főként az utasforgalom szempontjából kiemelt napszakokban a gyöngyösi vonalon KISS motorvonatok is közlekednek. Budapest és Gyöngyös között hétköznapokon utazhatunk az emeletes járművekkel, de hétvégén is korszerű Flirt motorvonatok járnak a viszonylaton.

Az InterCity-k már megállnak Hatvanban, emellett Budapest és Hatvan között felármentesen vehetők igénybe. Ez a salgótarjáni vonal felé átszállók – például az Országos Kéktúrát Mátraverebélyen elérni szándékozó turisták – számára is fontos, mert a vonal települései és Budapest között így 25 perccel gyorsabbá vált az utazás a rövidebb átszállási időnek köszönhetően. A Mátra24-ről bővebb információk a mav.hu/matra24 oldalon érhetőek el.

Image
Térkép