kisvasút Ajánló

Kisvasúti járműbemutató Csillebércen

Szerdán és csütörtökön kisvasúti járműbemutatóra várja a Gyermekvasút a családokat Csillebérc állomásra.

A kisvasút látképe

kisvasút Ajánló

A kollégákat is várja a balatonfenyvesi kisvasút!

A Nagybereket bejáró kisvasút vonatai nyáron is mindennap közlekednek, érdemes a Balaton-környéki pihenés, nyaralás során végigutazni a keskeny-nyomközű vasút vonalait.

1

kisvasút Hírvonal

Új állomásépületeket adtak át a balatonfenyvesi kisvasúton

A Nagybereket bejáró kisvasút hálózatának fejlesztése újabb állomásához érkezett: február 11-én átadták a balatonfenyvesi végállomás felújított épületét, valamint az Imremajornál és Csisztafürdőnél emelt új épületeket.

Kisvasút

kisvasút Hírvonal

Idén nyártól új kisvasúti beruházások gazdagítják az idegenforgalmi kínálatot

A kormány évek óta támogatja a kisvasutak folyamatos fejlesztését, idén nyártól újabb elkészült beruházások gazdagítják a hazai idegenforgalmi kínálatot.

Fotó: Fórián Dávid

kisvasút Hírvonal

Megújuló gemenci gőzös

A debreceni székhelyű Energoszerviz Kft. műhelyében újították fel a gemenci állami erdei vasút Rezét nevű nosztalgiagőzösét. A megújult mozdony próbajárata, tesztelése és műszaki finomhangolása megkezdődött a debreceni Zsuzsi erdei vasútnál.

70 éves a balatonfenyvesi kisvasút

kisvasútBalatonfenyves Hírvonal

70 éves a balatonfenyvesi kisvasút

Kisvasúti nappal ünnepelték Balatonfenyvesen a nagybereki tájakat bejáró vonal átadásának hetvenedik évfordulóját. Egész nap színes programokkal várták a családokat és a kisvasút-barátokat a végállomáson. A tervek szerint jövő nyáron ismét utazhatnak a kirándulók a csisztafürdői vonalon, melynek újjáépítési munkálatait már megkezdték.

balatonfenyves

kisvasút Hírvonal

XXIII. kisvasúti nap Balatonfenyvesen

Idén 70 éves a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút. A hagyománnyá vált kisvasúti napot ebben az évben szeptember 5-én, 10 és 17 óra között rendezik meg.

Kemence kisvasút

kisvasútkemence Hírvonal

Kisvasúti nap Kemencén

20 éves a Kemencei Erdei Múzeumvasút, ezért szeretettel várnak minden tagtársat, hajdani és mostani önkénteseket, támogatókat, vasútbarátot!

Balatonfenyves, út a berekbe

kisvasútBalatonfenyvesBerek Szabadidő

Út a berkbe

Zöld föveny vezet a vízpartig, lassan lépdelek rajta. Nem szeretném megzavarni a sás között megbúvó élőlényeket. A fel-fel erősödő szél lágyan simítja végig a különböző nádfélék bóbitáját, így azok mint száraz, világosbarna tenger a vízzel együtt hullámzanak.