Munkavállalói Ajánlási Program

map interjú munkavállalók Hírvonal

2020.04.27 15:08
szerző: Szabó Bálint

A Munkavállalói Ajánlási Programban munkatársaink ajánlásával érkeznek új kollégák a vállalathoz. Rovatunkban ajánlókkal és ajánlás alapján felvett munkatársakkal beszélgetünk.

Az elmúlt időszak pozitív tapasztalatai alapján a Munkavállalói Ajánlási Program keretében kifizethető ajánlási díj összege 2020. január 1-jétől 100 000 Ft-ra növekedett. Ennek megfelelően az ajánlót bruttó 50 000 Ft illeti meg, ha az általa ajánlott jelentkező felvételt nyert és a próbaideje lejár, további 50 000 Ft-ot kap az ajánlásával felvett munkatársunk első MÁV-os évének leteltével.

 

Serfőző Gábor, váltókezelő két testvére a kötelező sorkatonai szolgálat befejeztével a vasúthoz ment dolgozni. Gyerekként ezt látva szerelmes lett a vasútba, így az általános iskola után vasútforgalmi szakközépiskolában folytatta tanulmányait.  

 

Több mint húsz éve dolgozol a vállalatnál. Mi az, ami ennyire megfogott benne? 
1995 júliusától dolgozom a MÁV-nál és jelenleg Apc-Zagyvaszántó vasútállomáson teljesítek szolgálatot váltókezelőként. A fejlődési lehetőség, a változatos feladatok és a plusz- juttatások voltak azok, amik először megfogtak a vállalatnál. Nagyon szeretek itt dolgozni. Jóban vagyok a főnökeimmel és a munkatársaimmal is. Szerencsére mindenféle szakmai segítséget megkapok, ami a munkámhoz szükségeltetik. 

A zene az, ami szintén közel áll még a szívedhez. Mesélnél erről egy kicsit?
A zene szeretete már kiskorom óta velem van. Billentyűs hangszereken játszom. Évente elég sok rendezvényen megfordulok, többek között játszottam már a Vasutasnapon, és tagja vagyok egy báli zenekarnak is. Ezenfelül még kézi és lézertechnikával szoktam üvegtárgyakra, órákra, tollakra gravírozni. A FIP-kedvezménynek köszönhetően 12 különböző országban jártam és felejthetetlen élményekkel tértem haza. Családommal évek óta Horvátországban nyaralunk, és most készülőben van egy osztrák, illetve egy erdélyi utazás is.

Honnan hallottál a Munkavállalási Ajánlási Programról?
A Munkavállalói Ajánlási Programról először a Vasutas Magazinban olvastam, illetve a faliújságon is kint volt a felhívás. Sógoromat, Gábort már korábban próbáltam a vasúthoz csábítani. Sokat meséltem neki az előnyökről, amit a MÁV ad a munkavállalóinak és a közegről, ami itt várja őt. 

 

Pintér Gábor, felsővezeték-szerelő családjával együtt a Kisterenyéhez közeli községben, Nemtiben él. A MÁV-nál 2018 augusztusában felsővezeték-szerelő gyakornokként kezdett el dolgozni. Korábban a vasúthoz nem sok szál fűzte, viszont kisgyermekkorától kezdve rendszeresen utazik vonattal. Szakképzettségét tekintve villanyszerelő. Szeretett volna a szakmájához igazodva, újra villamossággal foglalkozni, ezért választotta a vasutat.  

 

Hogy érzed magad a vasútnál, mik a tapasztalataid? 
Nagyon megkönnyíti a munkámat az, hogy a tapasztalt kollégáim mindenben a segítségemre vannak. Ennek köszönhetően a helyszínismeretem is rövid időn belül sokat bővült, és vasútszakmailag is rengeteget fejlődtem. 

A hobbid véletlenül sem nevezhető hétköznapinak…
Rallye versenyeket szoktam biztosítani. Imádom az autókat! Nekem is van egy régi kis autóm, amit a garázsomban rendszeresen bütykölök. A hobbim mellett a családi házunk viszi el a legtöbb időt. Nemrég vásároltuk, és nagy rendszerességgel azt csinosítgatom.

A képen: Pintér Gábor és Serfőző Gábor