Újabb három évig érvényes a MÁV minőségirányítási tanúsítványa

audit Hírvonal

2024.07.10 16:34
szerző: Stratégiai és csoportirányítás főigazgatóság

A TÜV Rheinland InterCert Kft. kölni székhelyű anyavállalata hivatalosan is lezárta a MÁV Zrt. Integrált Irányítási Rendszerének részeként működtetett MSZ EN ISO 9001:2015 rendszerszabványnak megfelelő minőségirányítási rendszer 2024.06. 21-27. között lezajlott külső, megújító tanúsító auditját. A MÁV Zrt. 2006. óta a vasúti piac kihívásainak megfelelő, hatékony, versenyképes, környezettudatos, biztonságos és európai színvonalú magyar nemzeti vasúti pályahálózat működtetés érdekében, valamint az Európai Unión belüli kölcsönös átjárhatóságáról szóló irányelvek előírásai alapján működtet ISO 9001 rendszerszabvány szerint tanúsított minőségirányítási rendszert. A tanúsított rendszer érvényben tartásának egyik feltétele a rendszer három évente történő megújító tanúsítása, melynek keretében a tanúsítóhely auditorai több szervezeti egység bevonásával nemzetközi standardoknak megfelelően világítják át a Társaság vonatkozó folyamatait és tevékenységét, továbbá ellenőrzik a kapcsolódó dokumentumokat.

Az idei közel egy hetes auditot a TÜV Rheinland auditorai sikeresnek ítélték, és elismerően nyilatkoztak a minőségirányítási rendszer magas színvonaláról, a munkatársak szakmai elhivatottságáról, a vezetők elkötelezettségéről, valamint a szabványnak való teljes körű megfelelésről. Az auditon megfogalmazott javaslatok értékes információval szolgálnak majd a minőségirányítási rendszer további fejlesztése során.

Az auditok lezárását követően, újabb három évig érvényes MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerinti tanúsítvány lett kiállítva. 

Gratulálunk valamennyi, az auditba bevont szervezetnek és munkatársnak a sikeres tanúsításhoz!

 

Stratégia és csoportirányítás főigazgatóság