Ünnepi pangasius avagy cápaharcsa áfonyaszósszal

 

6

 

A pangasiushoz, ehhez a fehérhúsú halfajtához leginkább fagyasztva

juthatunk hozzá. A harcsafélék családjába tartozó, cápaharcsa néven

is ismert hal előnye, hogy szálkamentes és az ára is kedvező. A legtöbb

halra igaz, hogy nem szabad túl sokáig sütni-főzni. Ha filét vagy halszeletet

sütünk, serpenyőben elég pár perc oldalanként, sütőben pedig 10 percnél

tovább ne süssük. A halat minél tovább sütjük, annál keményebb lesz,

ezért hogy omlós legyen, készítsük elő, és süssük meg

az étkezés előtt közvetlenül.

 

Hozzávalók 3-4 személyre:

  • 60-80 dkg pangasius, szeletekre vágva
  • 15 dkg simaliszt
  • 1 dl étolaj vagy olvasztott vaj
  • fűszerek: citrombors, színesbors, só, halfűszer és pár csepp citromlé

Elkészítése:

A halfilét kiolvasztjuk majd papírtörlővel megnyomkodjuk,

letörölgetjük a felesleges vizet. Megszórjuk a fűszerekkel és

vékonyan lisztbe forgatjuk. Így sütjük meg forró serpenyőben

olvasztott vajon vagy olajon mindkét oldalát kb. 2-2 percig.

Készítsünk hozzá salátaágyat leveles salátából vagy párolt

spenótot köretként. Tálaláskor minden halszeletre tegyünk

egy kanál savanykás áfonyaszószt. Jó étvágyat ehhez a

gyorsan elkészíthető ünnepi ételhez!