Sült pulykacomb rizottós rizibizivel

 

o

 

A klasszikus rizibizit most rizottónak készítjük el, így bolondítjuk meg a menüt.

Hozzávalók:

  • 4 db bőrős pulykacomb
  • vaj vagy kacsazsír
  • só, bors
  • 5 gerezd fokhagyma
  • rozmaring

A combokat befűszerezzük, kevés vizet rakunk alá, fóliával betakarjuk és

200 fokos sütőben 2 óra alatt alatt készre sütjük, majd a fóliát

levéve a bőrét ropogósra pirítjuk.

 

Rizibizi

  • 200 gr rizottórizs
  • 600 ml forró alaplé
  • 50 ml száraz fehérbor
  • 100 gr vaj kockázva
  • 2 ek oliva olaj
  • 5-10 dkg fagyasztott zsenge zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyem

 

Elkészítés:

Olajon megpirítjuk az előzőleg megmosott rizst, majd felöntjük

a borral és elpárologtatjuk róla. Folyamatos keverés mellett adjuk

hozzá a forró alaplevet, mindig csak annyit hogy ellepje, és kb.15

perc ig főzzük hogy megpuhuljon. Utána jöhet bele a vaj, a

zöldborsó, az apróra vágott petrezselyem és egy kis só.

Tálaláshoz zöldborsócsírát tehetünk rá,

és meglocsoljuk a csirke szaftjával.