Máktorta

 

r

 

Sok mák és dió, most bejgli nélkül ebben a kevés

lisztet tartalmazó süteményben. Töltelék nélkül

is mennyei kávé mellé fogyasztva, de kettévágva

narancs- vagy sárgabarack lekvárral

is megbolondíthatjuk.


Hozzávalók:

  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 4 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg liszt (lehet zabliszt)
  • 1 citrom héja
  • 1 csomag sütőpor
  • Porcukor

 

Elkészítés:

A tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá

verjük. A vajat/ margarint a cukor másik felével

habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom héját

és tojássárgákat egyesével. Ebbe öntjük a diót,

a mákot, a lisztet, a sütőport, és végül a tojásfehérjét

óvatosan beleforgatjuk. Kis tortaformát kivajazunk,

és előmelegített sütőben 180 fokon fél óra

alatt készre sütjük. Tálaláskor a tetejét

porcukorral megszórjuk.