Az örök klasszikus - Készítsünk sógyurmát!

 

u

 

Készítsünk sógyurmából díszeket otthon, hogy egyedi és személyre

szabott karácsonyi díszeket alkothassunk! Ez a cikk lépésről lépésre

vezet végig a sógyurma elkészítésén, majd mutat néhány ötletet

arra, hogyan formázhatjuk és díszíthetjük ezt a rugalmas anyagot.

 

A sógyurmázás klasszikus és egyben fantasztikus kreatív tevékenység,

na persze számos előnnyel jár. A sógyurma könnyen összeállítható

otthoni alapanyagokból és nagyszerű program az egész családnak!

 

Íme a recept és pár ötlet a megvalósításhoz:

Keverjünk össze 2 csésze lisztet, 1 csésze sót, és lassan adjunk hozzá

körülbelül egy csésze vizet, amíg rugalmas gyurmát nem kapunk.

Formázhatunk belőle különböző karácsonyi alakzatokat, mint például

fenyőfákat, csillagokat vagy rénszarvast. Érdemes körbe nézni a konyhában,

mert egy egyszerű pogácsaszaggatóval is tudunk például hóembert formázni.

Ne felejtsünk el egy apró drótot beleilleszteni, amivel a fára tudjuk majd

akasztani a díszünket. Szárítsuk meg a formákat a sütőben alacsony hőfokon

vagy levegőn száradva. Miután megkeményedett indulhat a festés! Választhatunk

hagyományos karácsonyi színeket, például pirosat, zöldet és aranyat. Adhatunk

hozzá csillámport vagy ragyogó festéket a száradt sógyurmához, hogy extra

fényt és csillogást kapjon. Ragaszthatunk fel még apró díszítőelemeket,

például művirágokat, csillagokat vagy kis gyöngyöket, gombokat, hogy

még gazdagabbá tegyük a díszeket. A kreativitásnak nincs határa!

Próbáljuk ki a családdal vagy a barátokkal, különösen az ünnepek előtt,

hogy közösen alkothassunk és együtt élvezhessük az alkotás örömét.

h