Linzer teljes kiőrlésű lisztből, nagyon egyszerűen, extra alapanyagok nélkül! Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hozzávalók:
- 3o dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 20 dkg hideg vaj
- 3 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 1 egész tojás
- 12,5 dkg Dia Wellness kajszibarack lekvár
- porrá őrölt negyedannyi édesítő a szóráshoz (elhagyható)
Elkészítés:
A teljes kiőrlésű lisztet elkeverjük az édesítőszerrel, majd a vajjal aprítógépben pár másodperc
alatt átpörgetjük. Aprítógép hiányában gyors mozdulatokkal kézzel el kell morzsolni a liszt-édesítőszer
keveréket a vajjal. (Itt vigyázni kell, hogy tényleg gyorsan dolgozzunk, ne gyurmázzuk, morzsolgassuk
túl sokáig a tésztát, mert aztán a kezünk melegétől megolvad benne a vaj és nem fog összeállni a tészta.
Emiatt jobb az aprítógéppel dolgozni, ha van.) A vajas-lisztes-édesítőszeres morzsához hozzáütjük
a tojást és egynemű tésztává gyúrjuk össze. Fóliába csomagolva minimum fél órára hűtőbe tesszük.
A hűtési idő után liszttel megszórt felületen kb. 1 cm vékonyra nyújtjuk és linzer szaggatóval
kiszaggatjuk (ügyeljünk rá, hogy páros számú kört és ugyanannyi lyukas linzer karikát szaggassunk ki).
180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin kb. 5 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt,
cukormentes lekvárral összeragasztjuk és a porrá őrölt negyedannyi édesítővel megszórjuk.
Másnapra puhul meg, akkor a legfinomabb.
A receptet és a fotót köszönjük szépen Szaszkó Andinak, a Salátagyár gasztrobloggerének!
A recept itt olvasható: https://salatagyar.hu/dietas-linzer-teljes-kiorlesu-lisztbol/