Narancsos-csokoládé torta

 

k

 

Ünnepi, elegáns és nem mellesleg nagyon finom.

Klasszikus torta receptet hoztunk mára.

 

Hozzávalók: 

Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1,5 dl víz
  • 1 dl narancslé
  • 3 tojás
  • 1 tk. szódabikarbóna

 

Csokoládékrém:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg dkg porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • 5 dkg vaj
  • 2 kezeletlen vagy beáztatott narancs reszelt héja

 

Elkészítés:

A vizet a szűrt narancslevet, a vajat, a kakaóport egy edényben összemelegítjük,

és miután elzártuk alatta a lángot,  hideg vízfürdőbe állítva hűlni hagyjuk.

Belekeverjük a tojásokat, a joghurtot, majd hozzáforgatjuk a porcukorral,

szódabikarbónával elkevert lisztet. A tésztamassza felét a sütőpapírral

bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 160 fokon sütjük, kb. 30 percig.

Tortarácsra téve kihűtjük, majd kettévágjuk.

2 adagok készítünk, így 4 szeletet kapunk.

A tejszínt a porcukorral forrásig melegítjük. A feldarabolt csokoládét tálba

tesszük és ráöntjük a forró tejszínt. 1-2 percig állni hagyjuk, majd habverővel

simára keverjük. A csokoládémasszát teljesen kihűtjük. A puha vajat a

masszához adjuk, és robotgéppel magas fokozaton habosra kavarjuk.

Hozzáforgatjuk a reszelt narancshéjat (Ha szükséges, hűtőbe tesszük hogy megdermedjen.)

A tetejét tálalás előtt mandarin gerezdekkel, fenyőtobozokkal és fenyőágakkal,

ánizzsal, vagy tetszés szerinti termésekkel dekoráljuk.