Sütés nélküli kókuszgolyó

 

6

 

Egy gyors és finom almás-fahéjas kókuszgolyó,

ami akár az ünnepiasztalon is kiválóan mutat. 

 

Hozzávalók:

  • 5 nagy alma
  • 15-20 dkg darált keksz
  • őrölt fahéj
  • 2-3 ek méz
  • opcionálisan 1 kk citromlé
  • kókuszreszelék

Elkészítése:

A meghámozott, megtisztított almát kis lyukú almareszelőn reszeljük le, és a

levét kinyomkodva tegyük egy tálba. (Tipp: Csepegtessünk rá egy kevés citromlevet,

hogy ne barnuljon meg.) . A darált kekszet először a fahéjjal elkeverve az

almához adjuk. Attól függően milyen édesen szeretjük, adunk hozzá pár

evőkanál mézet. A masszát jól összekavarjuk és nedves kézzel golyókat

formálunk belőle, végül pedig hempergessük meg kókuszreszelékben.