Francia omlós citromtorta

 

6

 

Ki mondta, hogy csak nyáron süthetünk citromtortát? Most egy isteni finom,

téliesített változatot hoztunk, amivel bárki megörvendeztetheti a családját.

 

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 150 gr finomszemű kristálycukor (ha nincs akkor porcukor vagy kristálycukor)
  • 150 gr finomliszt
  • 125 gr vaj
  • 70 gr citromlé (kb. 1,5 citrom leve)
  • 1 citrom héja (figyeljünk arra hogy kezeletlen legyen, vagy áztassuk 1 órára vízbe előtte)
  • fél zacskó sütőpor

A mázhoz:

  • 75 gr víz
  • 30 gr porcukor
  • 10 gr citromlé

A cukor mennyiségét nem szabad csökkenteni ennél a receptnél mert

nagyon savanyú lesz a citromtól!

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. A puha vajat a cukorral és a citromlével

dolgozzuk össze robotgéppel. Adjuk hozzá a tojást de ne keverjük túl.

Ezután jöhet a liszt és a sütőpor beleszitálása.

A kivajazott és kilisztezett formába öntjük (kis, 20 centis tortaforma

méret), és 1 órát sütjük. Opcionálisan bevonható mázzal is,

melynek elkészítéséhez keverjük össze és forraljuk együtt az összetevőket 3 percig,

ezzel vonjuk be a torta egész felületét. Bevonhatjuk mascarpone és vaníliás pudingpor

keverékével vagy citromlekvárral is, vagy

kettévágva töltelékként is tehetjük bele a citromlekvárt.

 

Jó étvágyat kívánunk!