Karácsonyi asztaldekoráció 

 

8

 

 

A karácsonyi vacsora az év egyik legkülönlegesebb eseménye, és az asztal

dekorálása egyfajta művészet. Íme néhány tipp, hogyan tehetjük

felejthetetlenné az ünnepi étkezést.

 

A karácsonyi abrosz kiválasztása lehetőséget ad a személyes stílus és az

ünnepi hangulat kifejezésére.

Választhatunk hagyományos karácsonyi mintákat, mint például piros és zöld

csíkok, kockák vagy karácsonyi motívumok. Ezek a minták időtállóak és mindig

ünnepi hangulatot teremtenek, de egy fehér alapú abrosz arany díszítéssel elegáns

és modern megjelenést kölcsönöz az asztalnak. Használhatunk az egyszínű

abroszon, mintás futót, hogy kiemeljük az asztal közepét. Ha a mostani trendeket

szeretnénk követni, akkor egy natúr, bézs vagy kék alapú abroszt válasszunk

fenyőágakkal, fa kiegészítőkkel. A semleges színű szalaggal vagy barna zsínórral

kombinálva egyedi és rusztikus atmoszférát teremthetünk.

 

Mi kerüljön az asztalra?

Miután felkerült az abrosz, jöhetnek a tányér alátétek, majd az étkészlet felhelyezése.

Majd a gyertyák és az apró mécsesek, esetleg a nagyobb gyertyatartók, amik

melegséget kölcsönöznek az asztalnak. Használjunk természetes dekorációkat,

mint például fenyőágak, szárított narancsszeletek vagy kis díszek. Ezek a részletek

hozzájárulnak az ünnepi atmoszférához. Válasszunk az ételhez vagy a környezethez

passzoló dekorációkat. Például, ha a menü hagyományos, akkor olyan dekorációkat

válasszunk, amelyek emelik a karácsonyi hangulatot. Ha nagyon extra terítést

szeretnénk, akkor kis mikulás zsákokat helyezzünk el az a tányérokra és azokba

bújtassuk az evőeszközöket, meglepetés gyanánt egy kis szaloncukrot is

elrejthetünk a zsákba.