Csokis keksz ünnepi szalaggal

 

3

 

A csokidarabkás keksz mindenkinek a kedvence. Ropogós, csokis, és a legjobb

egy téli délután, ha édességre vágyunk. De még jobb, hogy egy mutatós dobozban,

csinos masnival ajándékba is adhatjuk. Lássuk, hogy hogyan készül

ez a hamisítatlan és divatos gasztro-ajándék!

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 22 deka liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 20 dkg csokidarabka

 

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

Először a vajat a cukrokkal és a csipet sóval keverjük ki alaposan, majd

az egész tojással. Ezután jön a sütőpor, a liszt és a kakaó. Keverjük

össze alaposan, majd szórjuk bele a csokidarabkákat. Diónyi darabokat

szedjünk ki, és a gombóckákat tegyük a sütőpapírra. Legyen hely közöttük,

hiszen el fog terülni a sütőben. A sütőtől függően 10-15 perc alatt sül meg.

Csokidarabok helyett kísérletezhetünk mazsolával vagy

aszalt gyümölcs darabokkal is.