Vizsgaidőszak a Volánbusznál

oktatás Rólunk

2024.06.19 15:02
szerző: Volánbusz Kommunikáció

A 2023–2024-es tanév végén, májustól június közepéig a Volánbusz 79 végzős tanulója adott számot államilag elismert szakmai vizsgák részeként a szakirányú oktatás során megtanult, az adott szakmára előírt ismereteiről. Hat különböző szakmában, a társaság 13 járműfenntartási telephelyén folyt a végzős tanulók felkészítése a megmérettetésre. A következő tanévben természetesen ismét várják az érdeklődő fiatalok jelentkezését középfokú szakmai gyakorlati képzésekre!

 

Volánbusz a keleti régióban együttműködő partnerként idén is több helyszínen, több szakmában nyújtott segítséget a vizsgaszervező szakképzési centrumok tagiskoláinak a vizsgák gyakorlati részének lebonyolításában. Biztosították a gyakorlati vizsgák telephelyeiken történő megszervezését, biztonságos lebonyolítását, és minden további, a vizsgákhoz szükséges, törvényben meghatározott feltételt.

A gyakorlati vizsgák Szolnokon kezdődtek, ahol 11 járműfényező adott számot tudásáról. Békéscsabán a karosszérialakatosok vizsgatevékenységét támogatták, Debrecenben két vizsganapon 23 autóelektronikai műszerész és autószerelő vizsgázott, Gyöngyösön három napon kilenc karosszérialakatos és 21 gépjármű-mechatronikai technikus számolt be megszerzett ismereteiről. A Volánbusz összesen négy tagiskola 69 tanulójának adott lehetőséget telephelyein a megmérettetésre.

A vizsgázókat szakmai bizottságok értékelték, amelyek munkájában az iskolai felkérések alapján a szakmájuk iránt elkötelezett, a szakirányú oktatásban kiemelkedő szerepet vállaló mester kolléink is részt vettek. A tanulók a komplex vizsga zárónapján ismerhették meg érdemjegyüket.

A Volánbusz az egész országból várja azon fiatalok – különösen a munkavállalók gyermekeinek – jelentkezését, akik középfokú szakmai képzésben vesznek részt, és szeptembertől szeretnének a társasááltal szervezett gyakorlati képzéshez csatlakozni. Arról, hogy mely telephelyeken és mely szakmákban indítanak oktatást, a társaság honlapján található tájékoztatás. További információ a gyakorlat@volanbusz.hu e-mail-címen kérhető.