Naprakész vasúti hírek negyven éve a MÁVINFORM-tól

tájékoztatás Munkatársaink

2024.07.02 14:20
szerző: MÁV KIG

Négy évtizeddel ezelőtt, 1984. július 1-jén alakult meg a MÁVINFORM, azóta az utasok tájékoztatását szolgálja a vasúti közlekedésben.  A híradás a rádióban kezdődött, később teletexten is megjelentek a naprakész vasúti hírek, az internet terjedésével már a MÁV weboldalán, a közösségi média megjelenésével pedig Facebookon is lehet találkozni a vasúti közlekedés aktuális helyzetéről szóló hírekkel.

 

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságán belül működtetett MÁVINFORM feladata, hogy a közösségi közlekedésben naponta utazók minél több meghatározó médián és internetes felületen keresztül kaphassanak információt az aktuális vasúti közlekedési helyzetképről.

A napi, aktuális vasúti közlekedési helyzetképről a Kossuth Rádió, a KARC FM, a Sláger FM Rádió és a Magyar Katolikus Rádió hullámhosszain számolnak be a MÁVINFORM munkatársai hétfőtől péntekig. Hétköznapokon a Kossuth Rádió reggeli, Hajnal - Táj című műsorában 5:30-kor kezdődő hírblokk előtt, ezt követően a 180 perc című műsorban, fél hét előtt élő adásban szól a MÁVINFORM. Délután, a négy órakor kezdődő Krónika végén, körülbelül 16:07-kor kapnak tájékoztatást a közszolgálati rádió hallgatói az aktuális vasúti közlekedésről.

A friss vasúti hírek 2019. február közepétől, a KARC FM és a Sláger FM rádión is hallgathatók a friss vasúti hírek. Ezen az adón hétfőtől péntekig a reggeli híradásokban, 7:05-kor és 8:05-kor jelentkezik a MÁVINFORM. A Magyar Katolikus Rádióban való megszólalás is változatlan, ahol hétköznaponként 6 óra 40 perckor hallható a MÁVINFORM híradása.

A MÁVINFORM balesetek, időjárási és vasútforgalmi nehézségek esetén az utazási változásokról sajtóközleményt ad ki, amelyet a vasúttársaság honlapján is elhelyez. A vasúti közlekedéssel kapcsolatos aktuális információk a MÁV app elnevezésű mobiltelefonos alkalmazásban (https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/mav-applikacio-mindent-tudo-vasuti-utazastervezo), valamint a MÁV-csoport honlapjának (www.mav-csoport.hu) MÁVINFORM rovatában is olvashatók.Ezeket a MÁVINFORM rendszeresen, a szükséges mértékben frissíti az utasok tájékoztatása érdekében.

A MÁVINFORM Facebook oldallal is rendelkezik, amely rövid idő alatt népszerűvé vált az utazók körében, és itt https://www.facebook.com/Mavinform1/ érhető el.

A MÁVINFORM öt fős csapata, Kavalecz Imre, Peiper Károly, Váczi Viktor, Jancsurák Bence és Kis-Horváth Levente folyamatosan azon dolgozik, hogy naprakész információkkal segítse a közlekedőket. Kavalecz Imre az alapítás óta a MÁVINFORM-ban dolgozik. Köszönjük a munkájukat!